Recordzege voor skiester Schild

heywoodu

Skiester Marlies Schild heeft in Lienz de slalom in de World Cup gewonnen. Dankzij een fantastische tweede run kon de Oostenrijkse zo voor haar eigen publiek de overwinning voor zich opeisen.

Na de eerste run was de Amerikaanse Mikaela Shiffrin de snelste. De winnares van de World Cup slalom in het vorige seizoen had een kleine voorsprong op Maria Pietilä-Holmner uit Zweden en Kathrin Zettel uit Oostenrijk. Ook Maria Hoefl-Riesch uit Duitsland en de Oostenrijkse zussen Bernadette en Marlies Schild hadden nog kans op de overwinning.

Van de toppers mocht Marlies Schild als eerste naar beneden. Haar run was fantastisch, waarmee ze het de concurrentie erg moeilijk maakte. Zus Bernadette ging onderuit en was kansloos voor het podium. Vervolgens was het de beurt aan Hoefl-Riesch, maar ook zij slaagde er niet in de tijd van Schild aan te vallen.

Nadat zowel Zettel als Pietilä-Holmner de finish niet haalden mocht Shiffrin haar leidende positie verzilveren. Zij slaagde hier vanwege een aantal fouten echter niet in, viel één plaats terug en dus kon het Oostenrijkse publiek juichen voor Schild. De overwinning betekende de 35e slalomzege in haar carrière. Hiermee verbrak ze het record, wat Schild sinds de slalom in Courchevel eerder deze maand deelde met de legendarische Zwitserse Vreni Schneider.