Opnieuw zege skiër Svindal

heywoodu

Skiër Aksel Lund Svindal heeft in Bormio de afdaling in de World Cup op zijn naam geschreven. De Noor pakte hiermee alweer zijn vierde overwinning van het seizoen. 

Nadat de wedstrijd in verband met de sneeuwval later dan gepland was begonnen pakte Didier Defago de leiding. De Zwitser kon lang genieten van zijn eerste plek, tot de Italiaan Christof Innerhofer die plaats overnam. Gelijk daarna kwam Erik Guay naar beneden. De Canadees pakte bovenin al een grote voorsprong en stond die niet meer af. Het bleek uiteindelijk genoeg voor de derde plaats. 

Als grote favoriet mocht Svindal naar beneden. Op alle meetpunten had hij een minieme achterstand op Guay van maximaal 0,15 seconden. In het laatste stuk was hij echter onverslaanbaar. Hij pakte daar winst op Guay en kwam met maar liest 0,51 seconden voorsprong over de finish. Hannes Reichelt leek zijn tijd nog aan te vallen, maar op het deel waar Svindal razendsnel was moest de Oostenrijker zich gewonnen geven. Reichelt werd tweede. Door zijn overwinning wist Svindal zijn leidende positie in de World Cup uit te breiden.