Lachende Fer: "Suárez kende me nog"

Pino112

Leroy Fer kijkt ondanks enkele tegenslagen terug op een geslaagd kalenderjaar. De middenvelder is bij Norwich City uitgegroeid tot sleutelspeler.

Door de fans werd Fer al zes keer verkozen tot 'man of the match' en tweemaal tot speler van de maand. "De zware serie wedstrijden maakt me gewoon sterker. Tegen Liverpool verloren we en drie dagen later speelden we bij West Bromwich. Toen bleek dat zeven spelers nog meer meters hadden gemaakt dan tegen Liverpool", vertelt Fer in het Algemeen Dagblad.

"In die wedstrijd hadden we te maken met Luis Suárez, die vier keer scoorde. Ja, hij kende mij nog. Mijn debuut als basisspeler bij Feyenoord was ooit tegen Ajax en ik stond toen rechtsback tegen Suárez. Zoals hij laatst tegen ons speelde, was hij gewoon niet te houden."

Voor Fer was de start van 2013 moeizaam, met een vertrek bij FC Twente als gevolg. "Chris Hughton (de manager van Norwich City, red.) wilde me heel graag hebben. Dat voelde meteen goed." De speler hoorde voor het eerst van de Engelse interesse toen hij met Jong Oranje net was uitgeschakeld in de halve finales van het EK in Israël.

Dat EK zorgde ervoor dat Fer het plezier weer terugkreeg. "Ik voelde me vrij en maakte weer grapjes. Dat had ik bij FC Twente gemist. Ik wist ook dat ik moest vertrekken uit Enschede. Als je alles optelt en aftrekt is 2013 toch nog een mooi jaar geworden. Het heeft me in elk geval sterker gemaakt."