Davids richt zich alleen nog op coachen

Maarten (rubbereend)

Edgar Davids wil zichzelf dit seizoen niet meer opstellen bij Barnet. Dat schrijven een aantal Britse media zaterdag. Davids werd zaterdag in de verloren uitwedstrijd van Barnet tegen Salisbury City van het veld gestuurd. Na 81 minuten moest hij met zijn tweede gele kaart alvast vertrekken.

Eerder deze maand kreeg de speler/manager ook al twee gele kaarten tegen Dartford, terwijl hij tijdens een competitieduel in oktober een directe rode kaart kreeg. Volgens Sky Sports wil Davids zich dit seizoen niet meer opstellen, omdat hij vindt dat hij te veel wordt 'gezocht' door de arbitrage.

Dat zou de 40-jarige middenvelder na afloop op de persconferentie hebben gezegd. Edgar Davids is sinds vorig seizoen speler/coach bij Barnet. In dat jaar kreeg hij ook al twee rode kaarten. Door de nederlaag bij Salisbury City (2-1) bevindt Barnet zich momenteel in de middenmoot van de Conference, het vijfde niveau van Engeland.

Een teleurstellende notering voor The Bees, die vorig seizoen degradeerden uit League Two. Bij de Londense club is Davids nu bezig aan zijn 22e seizoen in het profvoetbal. De 74-voudig international maakte vooral furore bij Ajax en Juventus. Voor zijn avontuur bij Barnet speelde De Pitbull een aantal wedstrijden voor Crystal Palace.