[PL] United zonder Van Persie nipt langs Norwich

Peterselieman

Manchester United heeft een kleine overwinning geboekt bij Norwich City. De ploeg van coach David Moyes was zaterdag met 1-0 te sterk dankzij een treffer van Danny Welbeck in de 57e minuut. Leroy Fer speelde de hele wedstrijd mee bij de thuisploeg. Ricky van Wolfswinkel mocht net als op tweede kerstdag tegen Fulham invallen.

Manchester United trad in Norwich aan zonder Robin van Persie en Wayne Rooney. De aanvoerder van het Nederlands elftal is nog niet voldoende hersteld van een dijbeenblessure, terwijl de Engelsman rust kreeg. United klimt door de overwinning naar de zesde plek in de Premier League. De achterstand op stadgenoot Manchester City is zeven punten.

De formatie van trainer Manuel Pellegrini veroverde de koppositie door een thuiszege op Crystal Palace. Edin Dzeko werd de matchwinner met een goal in de 66e minuut: 1-0. City komt op 41 punten, maar kan zondag weer gepasseerd worden door Arsenal.

René Meulensteen kreeg met Fulham een pak slaag bij Hull City. De Londense club ging met 6-0 onderuit en verkeert nog altijd in zwaar weer met een achttiende plaats. Voor Hull, dat tiende staat, scoorden Ahmed Al-Muhamadi, Robert Koren (2x), George Boyd, Tom Huddlestone en Matty Fryatt.

Swansea City en Aston Villa deelden de punten. Gabriel Agbonlahor opende de score na zeven minuten, maar nog voor rust maakte Roland Lamah gelijk. Beide ploegen handhaven zich in de middenmoot. Bij de bezoekers uit Wales stonden Jonathan de Guzman en Dwight Tiendalli in de basis. Leoandro Bacuna werd bij Aston Villa in de 69e minuut vervangen door Karim el Ahmadi.