Ronaldo: "Veel geleerd van Mourinho"

Frank (franklop)

Cristiano Ronaldo ontkent dat hij bij Real Madrid overhoop lag met José Mourinho. De Portugees sluit een toekomstige hereniging met zijn landgenoot niet uit. Mourinho was tot afgelopen zomer trainer van Ronaldo bij Real. Na drie seizoenen in Madrid vertrok de coach naar Chelsea.

In Spaanse media werd vrijwel wekelijks bericht over een verstoorde relatie tussen Mourinho en de vedette. Ronaldo ontkent dat hij problemen had met de huidige manager van Chelsea. Van een ruzie was geen sprake volgens de Portugees international. "Of ik Mourinho zou vergeven? Ik vergeef iedereen. We hebben nooit recht tegenover elkaar gestaan en ik heb me nog nooit in negatieve bewoordingen uitgelaten over iemand", zei Ronaldo tegenover A Bola.

"Ik zou in de toekomst best met Mourinho willen samenwerken, net zoals dat geldt voor ex-trainers als Sir Alex Ferguson en Manuel Pellegrini. Ik heb van iedereen veel geleerd." Ondanks dat Real geen prijzen won, was 2013 voor Ronaldo bijzonder succesvol. De grote ster van Real en de Portugese nationale ploeg scoorde 69 keer. Daarmee is hij favoriet voor de Ballon d'Or. Lionel Messi en Franck Ribéry vormen de concurrentie. "Ik denk dat ik die prijs verdien. Net als de afgelopen twee jaar. Ik zou ieder jaar wel willen winnen."

Over het geheim van zijn succes is Ronaldo duidelijk. "Je moet sterk en gefocust zijn bij alles wat je doet. Soms komt er druk bij kijken om te presteren, maar ik houd ervan daarmee te leven", aldus de 28-jarige aanvaller, die in 2014 nog beter wil worden.
"Ik weet dat het pittig zal worden, maar toch ga ik het proberen. Het zal niet makkelijk worden om mijn doelen voor het nieuwe jaar te behalen, maar als je het niet probeert, weet je zeker dat het niet lukt. Het WK? Portugal is niet de favoriet, dat geeft ons een voordeel", besluit Ronaldo. Portugal is ingedeeld bij Duitsland, Ghana en de Verenigde Staten.