Snel duidelijkheid over toekomst Labyad

Frank (franklop)

Zakaria Labyad weet na maandag meer over zijn nabije toekomst. De middenvelder (20) zit bij Sporting Lissabon op een dood spoor. Labyad is bij Sporting uit beeld geraakt. De in Utrecht geboren Marokkaans international kwam dit seizoen nog niet in actie voor de Portugese club.

De laatste keer dat Labyad in actie kwam voor Sporting was in april. Toen kwam hij als invaller binnen de lijnen tegen Nacional (2-1 winst). De ex-PSV'er weet na maandag meer over zijn toekomst. Sporting gaat in gesprek met de zaakwaarnemer van Labyad, Jorge Pires. De Portugezen verwachten volgens A Bola niet dat Labyad wordt verkocht in januari. Een verhuurperiode lijkt een grotere optie. PSV en Fulham zouden tot de mogelijk geïnteresseerde partijen behoren.

Anderhalf jaar geleden vertrok Labyad na een lange soap bij PSV. Na drie seizoenen in de hoofdmacht besloot hij op avontuur te gaan in Portugal. Eerder dit seizoen bood Labyad nog zijn excuses aan bij technisch manager Marcel Brands voor de wijze waarop hij een transfer van PSV naar Sporting afdwong.

Brands liet weten dat een terugkeer van Labyad op dat moment niet aan de orde was. Pires vertelde dat de bij PSV opgeleide middenvelder tegen een lager salaris zou willen bijtekenen in Lissabon, maar Sporting zag daar geen heil in. De club zit in financieel zwaar weer en het salaris van Labyad drukt hevig op de begroting.