Huntelaar reist met Schalke naar Qatar

Maarten (rubbereend)

Klaas-Jan Huntelaar (30) gaat volgende week met Schalke 04 mee op trainingskamp naar Qatar. De Duitse club vertrekt op 3 januari naar de emiraat. Huntelaar staat al lange tijd aan de kant vanwege een knieblessure.

Op 17 augustus viel de aanvaller uit in de competitiewedstrijd tegen VfL Wolfsburg (4-0 nederlaag). De schade bleek fors: een ingescheurde binnenband in de rechterknie. Zonder Huntelaar ging Schalke als nummer zeven de winterstop in. Het gat met nummer één Bayern München is na zeventien duels zestien punten. De koploper heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed.

In de tweede seizoenhelft hoopt Schalke met Huntelaar beter voor de dag te komen en een Champions League-ticket te bemachtigen in de Bundesliga. De Nederlander hoopte medio oktober al terug te keren bij de Duitse club, maar tijdens de training ging het mis voor de oud-spits van onder meer Ajax, Real Madrid en AC Milan. Een operatie bleek noodzakelijk, waardoor Huntelaar waarschijnlijk in februari weer kan spelen.

De revalidatie loopt inmiddels volgens plan, waardoor de Oranje-international met Schalke mee kan naar Qatar. Die Königsblauen bereiden zich in de emiraat voor op de tweede seizoenshelft. Huntelaar kan wellicht weer met de groep meetrainen. De verwachting is dat het duel met het Hamburger SV van Rafael van der Vaart en trainer Bert van Marwijk op 26 januari nog te vroeg komt.

Bij Schalke hoopt men tegen VfL Wolfsburg wel weer een beroep te kunnen doen op Huntelaar, die in twee duels twee goals maakte dit seizoen. De aanvaller uit Drempt kan zich ook voorbereiden op de dubbele ontmoeting met zijn voormalig werkgever Real Madrid in de Champions League. De heenwedstrijd staat op 26 februari op het programma.