[PL] Liverpool verliest en raakt koppositie kwijt

Maarten (rubbereend)

Liverpool heeft op Boxing Day de koppositie in de Premier League verspeeld. De ploeg van trainer Brendan Rodgers verloor met 2-1 bij Manchester City en duikelt daardoor op de ranglijst van de eerste naar de vierde plaats. Arsenal, dat eerder op de dag met 3-1 won van West Ham United, staat nu bovenaan, op de voet gevolgd door Manchester City en Chelsea.

De negende opeenvolgende thuiszege voor City kwam met het nodige geluk tot stand. Vroeg in de wedstrijd werd Raheem Sterling van Liverpool oog in oog met doelman Joe Hart ten onrechte teruggefloten voor buitenspel. De voorsprong voor de bezoekers kwam er in de 24e minuut alsnog toen Philippe Coutinho aan het eind stond van een snelle combinatie.

Nog voor rust had City de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Aanvoerder Vincent Kompany kopte na een halfuur spelen raak uit een corner, waarna Alvaro Negredo dankzij een fout van doelman Simon Mignolet in de blessuretijd van de eerste helft de winnende treffer maakte.

De spanning in de top van de Premier League is bijna halverwege het seizoen om te snijden. Arsenal heeft met 39 punten een minimale voorsprong op Manchester City (38), Chelsea (37) en Liverpool (36). Kampioen Manchester United is na een dramatische start voorzichtig aan een opmars bezig en staat nu zevende met een achterstand van acht punten.