"Dit mag Liverpool niet uit handen geven"

Tiede-Jan Breevaart

Steven Gerrard vindt dat Liverpool dit seizoen in de top-vier moet eindigen. Lukt dat niet, dan is het jaar voor de captain mislukt.

"Als we buiten de top-vier eindigen, dan mogen we mijn inziens spreken van een teleurstellend seizoen", zegt Gerrard. "Met het talent in onze selectie en de manier waarop we aan het seizoen begonnen zijn, hebben we onszelf een uitstekende kans gegeven om in de top-vier te eindigen. Als we dit uit handen geven, dan zal iedereen teleurgesteld zijn."

Liverpool staat momenteel aan kop in de Premier League. Donderdag kan het de koppositie versterken in een rechtstreekse confrontatie met achtervolger Manchester City. "Het is belangrijk om in de top-vier te eindigen", vindt Gerrard.

"Dat geeft de club financiële mogelijkheden om nieuwe spelers te halen en het maakt een einde aan een lange droogte. Als we met tien wedstrijden te gaan nog in de titelrace zijn, zijn we pas echt titelkandidaat", aldus de captain.

"We moeten geen te hoge verwachtingen scheppen na onze goede start. Maar ik heb vertrouwen en geloof in mijn teamgenoten dat we capabel genoeg zijn om een aantal mensen te verrassen dit seizoen."