Hof gewraakt in zaak Tattookillers

anoniem_22072019025900

Verdachten van de zogeheten tattookillers-zaak hebben met succes het hof gewraakt. Nieuwe rechters moeten zich over het hoger beroep buigen. Dat heeft de wrakingskamer van het gerechtshof van Amsterdam dinsdag bekendgemaakt.

Op de regiezitting in augustus hebben de verdachten getuigenverzoeken gedaan, waarover het hof in oktober heeft besloten. Volgens de verdachten heeft het hof in de besluiten laten blijken het niet eens te zijn met de standpunten van de verdachten nog voor de zaak inhoudelijk is behandeld.

De wrakingskamer geeft drie verdachten hierin gelijk. Verdachten konden daardoor vrezen dat de rechters al in dit stadium hun oordeel over hen hadden gevormd, zonder dat hun kant van het verhaal werd gehoord. Het wrakingsverzoek van de vierde verdachte werd afgewezen.

De vier zogenoemde tattookillers werden vorig jaar veroordeeld tot gevangenisstraffen van twaalf jaar en 12,5 jaar voor een liquidatiepoging op de Amsterdammer Marlon Dalfour in 2009. Hij werd achter het stuur van zijn auto vanuit een andere auto onder vuur genomen met een automatisch wapen. Hij raakte bij de aanslag zwaargewond.

De tattookillers danken hun bijnaam aan de grote tatoeage die ze op hun rug hebben staan.