Sirotkin verwacht vrijdagtraining in Sochi

Peterselieman

Sauber-testrijder Sergey Sirotkin verwacht dat hij in Sochi een vrijdagtraining voor zijn rekening mag gaan nemen. De pas 18-jarige Rus zou komend seizoen zijn racedebuut maken in de Formule 1, maar moet nu toch genoegen nemen met een reserverol.

Sauber koos ervoor om Adrian Sutil en Esteban Gutierrez vast te leggen als coureurs, waarschijnlijk omdat de betalingen uit Rusland achterblijven bij de beloftes. Teambaas Monisha Kaltenborn: "Ons doel blijft om Sirotkin voor te bereiden op een debuut in de Formule 1."

Sirotkin laat aan f1news.ru weten achter de keuze van Sauber te staan. "Het beste voor mijn ontwikkeling is om in de World Series by Renault actief te blijven en tegelijkertijd derde coureur bij een Formule 1-team te zijn. Het Sauber-contract zegt niet hoe vaak ik vrijdagtrainingen mag rijden, maar de positie van derde coureur houdt wel in dat ik bij de grands prix aanwezig mag zijn."

De Rus verwacht wel enkele vrijdagen in actie te komen. "Ik heb er geen twijfel over dat een van die keren in Sochi zal zijn. We zijn nog in gesprek over het testen voor een superlicentie. Er is niet veel haast bij, maar het moet wel gebeuren voor de start van het seizoen of rond de eerste races."