[PDC WK] Wade ontsnapt, King eenvoudig naar ronde drie

Boris (borisz)

James Wade en Mervyn King mogen na de kerst terugkomen voor de derde ronde op het PDC WK. Wade won van Andy Smith en Mervyn King versloeg Ricky Evans. Vincent van der Voort speelt later op de avond tegen Adrian Lewis. 

James Wade (6)* - Andy Smith (27)

Wade werd in de derde leg gebroken, om vervolgens terug te slaan. In de vijfde leg miste Wade twee pijlen voor de set, waarop Smith toesloeg: 0-1. The Machine leek zich in de tweede set te gaan herstellen, want hij opende met een 103-finish. Smith maakte gelijk, om daarop de break te forceren met een fraaie 161-finish. Ook dubbel tien werd gevonden voor 0-2. 

In de derde set was het Wade die een break voor stond, maar hij kon de set opnieuw niet binnen slepen met 2-3 ging de set naar Smith. In de vierde en vijfde set was het Wade die eindelijk scorend kon weglopen The Pieman. Met 3-1 ging beide sets naar Wade. In de zesde set werden er geen breaks gemaakt en Wade won de zesde set met 3-2. 

Smith mocht de beslissende set beginnen. Op 1-1 knoeide hij op 72, maar kon uiteindelijk toch de derde leg pakken omdat Wade honderd niet uitgooide. The Pieman mocht aanleggen voor 42, maar hij gooide na een singel tien dubbel zestien niet. Wade overleefde twee matchdarts. The Machine schakelde door en forceerde de break met een bulls-eye 122-finish. Een leg later gooide hij twee keer tops voor een 100-finish om de partij te winnen.

Mervyn King (14)* - Ricky Evans 

Mervyn King mag na de kerst terugkomen omdat hij in de tweede ronde met 4-2 van Ricky Evans wist te winnen. King mocht de partij beginnen en tot en met de vijfde set hield iedereen zijn set. In de beslissende set van de zesde set was het King die toesloeg. Met drie keer 140 en dubbel dertien op het eind was het The King die zich op ervaring langs Evans knockte.