Locadia: "Kan veel leren van Van Nistelrooij"

Maarten (rubbereend)

Zowel Tim Matavz als Jürgen Locadia slaagde er dit seizoen nog niet in om zich aan te dienen als de onbetwiste nummer 9. PSV heeft echter een geheim wapen. De Eindhovenaren hebben momenteel een stagiair in dienst, die alles weet van scoren.

Ruud van Nistelrooij staat aan het begin van zijn trainersloopbaan en probeert de aanvallers van PSV iets bij te brengen. Naar eigen zeggen heeft Locadia veel profijt van de tips van de voormalig Oranje-international. "Van Nistelrooij praat veel met me en is op de training vaak met me bezig", liet hij het Brabants Dagblad weten. "Natuurlijk is dat goed voor mijn vertrouwen, ik kan zoveel van hem leren."

Afgelopen weekend liet Locadia zich van zijn sterkste kant zien. De talentvolle aanvaller maakte met twee doelpunten het verschil tijdens het Eredivisie-duel met ADO Den Haag (2-0). De speelwijze van PSV is niet ideaal voor een spits als Locadia. De vleugelaanvallers gaan vaak voor eigen succes, en brengen de centrumspits niet vaak in stelling.

Ook daarvoor heeft Van Nistelrooij een tip, vertelt Locadia. "Ik moet zorgen dat ik scherp ben zodra de bal komt en mijn eigen kansen kunnen creëren. De afgelopen tijd heb ik kritiek gehad, maar dat hoort bij het voetbal, daar word ik uiteindelijk sterker van."