'Kimi mag als eerste nieuwe Ferrari besturen'

Peterselieman

Kimi Räikkönen zal volgens La Gazetto dello Sport de eer hebben om in januari als eerste de 2014-bolide van Ferrari te mogen besturen. Fernando Alonso zal in Jerez de laatste twee testdagen voor zijn rekening gaan nemen.

Räikkönen is bij Ferrari de vervanger van Felipe Massa en hij moet er mede voor zorgen dat komend jaar de constructeurstitel in de Formule 1 weer naar Maranello gaat. De Fin was afgelopen seizoen in dienst van Lotus en miste de laatste twee races vanwege een operatie aan zijn rug.

Ferrari-president Luca di Montezemolo sprak met Die Welt over de terugkeer van de wereldkampioen van 2007. "Hij keert terug vanwege de nieuwe technische reglementen en omdat we een ervaren rijder naast Alonso wilden hebben. Ik ben ervan overtuigd dat Kimi meer aan onze verwachtingen zal gaan voldoen dan Felipe Massa. Sommige mensen noemen het een groot risico, maar ik loop al sinds de jaren 70 mee en risico nemen hoort nu eenmaal bij de Formule 1."

Meer nieuws uit Maranello is dat de fans mogen bepalen welke naam de nieuwe Formule 1-bolide van Ferrari zal gaan krijgen. In welke vorm dat gegoten wordt is nog niet bekend.