Mourinho: "Nog twaalf jaar hier werken"

Maarten (rubbereend)

José Mourinho keerde afgelopen zomer terug bij zijn liefde Chelsea. De Portugees hoopt nog twaalf jaar bij de Londense club te werken. Mourinho heeft het al allemaal uitgedacht.

"Ik wil het liefst hier 12 jaar blijven. Komende maand word ik 51. Na die 12 seizoenen bij Chelsea zie ik het wel zitten om met een nationale ploeg naar het WK te gaan. Ik zou dat het liefst willen met Portugal of anders met Engeland", zegt de oefenmeester, die met Chelsea twee keer kampioen werd in zijn eerste periode.

Afgelopen zomer verliet hij Real Madrid voor de Londense club. "Ik was trainer van Real Madrid. Ik vertrok omdat ik dat wilde, niet omdat ik weg moest. Ik had aanbiedingen van andere clubs uit andere landen waar hij het makkelijker zou zijn om aan de slag te gaan en een makkelijke baan te krijgen. Bij Real Madrid had ik bovendien een goed contract, een contract voor drie seizoenen."

"Ik ben niet naar Chelsea gekomen omdat dit een makkelijke baan was, of omdat ik reeds een team heb dat zich in de titelstrijd kan mengen. En dit is ook niet het contract van mijn leven. Dit is het slechtste contract wat ik de laatste zes jaar heb gehad. Maar dat maakt mij niet uit. Ik ben hier omdat ik houd van deze club en ik houd van dit project. Dit is een ander project."

Maandagavond speelt Mourinho met Chelsea tegen Arsenal in de strijd om de koppositie in de Premier League. De aftrap is om 21.00 uur Nederlandse tijd.