Booy: "Hebben geen punten gestolen"

Frank (franklop)

Go Ahead Eagles sluit de eerste seizoenshelft af als nummer tien op de ranglijst. Na de 2-1 overwinning toonde Foeke Booy zich tevreden over de prestaties van zijn team. "We hebben 23 punten, staan tiende en hebben geen enkel punt daarvan gestolen", zei Go Ahead-trainer Booy tegen FOX Sports.

"We hebben de mensen vermaakt. Dit moeten we nu in het nieuwe jaar volhouden zonder een langdurige dip te krijgen. We moeten ons niet rijk rekenen, maar mogen hier natuurlijk wel even van genieten. Het doel, handhaving, komt steeds dichterbij.
Uiteindelijk hebben we vandaag ook wel verdiend gewonnen. Al waren we veel te nerveus en hadden we te veel ontzag voor Utrecht. Maar een mooie afsluiter is het wel", aldus de voormalig trainer van Utrecht. Booy werkt sinds afgelopen zomer bij Go Ahead. De Deventenaren dwongen vorig seizoen promotie af naar de Eredivisie.

De wedstrijd tegen Utrecht werd beslist door een strafschop van Jop van der Linden. De captain van Go Ahead mocht aanleggen na een vermeende overtreding van Mark van der Maarel op Xander Houtkoop. Van der Linden bleef koel vanaf elf meter en schoot de thuisploeg naar de zesde overwinning van dit seizoen.

"Als je zo naar de beelden kijkt, lijkt er inderdaad niet veel aan de hand. Na die 2-1 zag je ook wel bij ons dat die klap hard aan kwam, we konden geen vuist meer maken", aldus Utrecht-coach Jan Wouters. "En dat terwijl we best goed begonnen. Uiteindelijk waren al de mensen die we misten een beetje te veel van het goede, hoewel we gezien de vele afwezigen nog goed voor de dag kwamen. Wat dat betreft komt voor ons de winterstop op tijd; dan kunnen er wat blessures genezen."