Duizenden fans bij Nederlands eerbetoon Paul Walker

anoniem_22072019025900

Duizenden fans van Paul Walker zijn zondag bijeengekomen in Nieuwegein. Zo'n tweeduizend auto's namen deel aan een eerbetoon voor de vorige maand omgekomen acteur. "We willen deze held uit onze jeugd eren", vertelde een van de initiatiefnemers aan RTV Utrecht.

De herdenking werd georganiseerd door Nederlandse fans van Walker. Voor het eerbetoon kwamen volgens de organisatie ook bezoekers uit Duitsland en België. Onder de duizenden raceauto's waren een aantal replica's uit de Fast and the Furious-films, waarin Walker een van de hoofdrollen speelde.

Bezoekers van de herdenking konden zondag een condoleanceregister tekenen. Het boek wordt later opgestuurd naar Walkers nabestaanden in de Verenigde Staten. Begin deze maand werd Walker ook al geëerd in Rotterdam. In de Kuip stonden honderden fans stil bij het overlijden van de 40-jarige acteur.

Paul Walker kwam op 30 november om het leven bij een auto-ongeluk. De Porsche waarin hij met zijn zakelijk adviseur Roger Rodas zat botste in Los Angeles tegen een lantaarnpaal en boom en vloog daarop in brand. Rodas, die het ongeluk net als Walker niet overleefde, reed veel te hard.