FOK! wat een weer... Af en toe zon

Stephan (Stephan5)

De wekker is weer gegaan voor een korte werkweek, en als we geluk hebben verlopen beide kerstdagen overwegend droog. De modellen wisselen nogal de laatste dagen, maar het lijkt erop dat het positiever uitvalt dan dat het in eerste instantie leek. De meeste regen valt nu op dinsdag.

Gisteren vielen er dus mijn beloofde buien en plaatselijk viel daar flink wat neerslag uit. Ook kwam er onweer voor. Pas later in de avond verdween alle neerslag en klaarde het overal op. De afgelopen nacht was het dan vrij helder en nam de zuidwestenwind wat in kracht af. Vandaag hebben we  meest droog weer met af en toe zon. Pas later op de dag neemt de bewolking weer toe op nadering van een actieve storing, die ons ook morgen lang parten blijft spelen. De neerslag hiervan bereikt ons pas in de avond. De temperatuur loopt steeds verder op en haalt in de avond de 10 graden. Daar blijft het niet bij, want ook de zuidenwind laat van zich horen en wakkert aan naar hard tot stormachtig. Ook in het binnenland komt er een (vrij) krachtige wind te staan. Uiteraard moet men rekening houden met zware windstoten.

Kerst 2013 lijkt dus toch nog onverwacht mee te gaan vallen. Beide dagen lijken, zoals het er nu naar uitziet, op een enkele bui na, overwegend droog te gaan verlopen. Alle neerslag lijkt op dinsdag en vrijdag te vallen.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Bessen
Bij KlapMongeaul staat er nog wat in bloei...