Debutant Riedewald: "Het doelpunt kwam vanzelf "

Olga Kroeders

Ajacied Jaïro Riedewald beleefde zondag een droomdebuut in de Eredivisie. De 17-jarige linksback bezorgde zijn ploeg met twee late treffers een 2-1 uitzege op Roda JC. "Hij zei dat ik mee naar voren moest en dat heb ik gedaan", zei Riedewald na afloop tegen Novum Nieuws over Frank de Boer. "Het doelpunt kwam vanzelf."

De Amsterdammer is normaal gesproken niet een veel scorende verdediger. "Nee, nee. Ik stond al een tijdje droog dus het is fantastisch dat ik nu twee keer mag scoren."

Riedewald kwam tien minuten voor tijd bij een 1-0 achterstand in de ploeg voor Christian Poulsen. "Het zijn 5-10 minuutjes, je bent nog fris dus je wil alles geven dus ik dacht ik ga gewoon mee naar voren en ik moet scoren, we moeten winnen", zei de back, die afgelopen donderdag in het bekerduel tegen IJsselmeervogels zijn debuut in het eerste maakte.

Ajax nam door de zege de koppositie over van Vitesse en werd zo winterkampioen. "Het is fijn dat ik mijn bijdrage er aan heb en ik hoop op meer punten na de winterstop", besloot Riedewald.

Met zijn goals in de 88e en 92e minuut schaarde de back zich in een clubje van scorende Ajax-debutanten waartoe onder meer Johan Cruijff, Marco van Basten en Patrick Kluivert behoren.