Rapper 'Lord Infamous' dood aangetroffen

anoniem_22072019025900

Three 6 Mafia-rapper Ricky 'Lord Infamous' Dunigan is vrijdagavond dood aangetroffen in de woning van zijn moeder. Waaraan de 40-jarige rapper, die aan de wieg van Three 6 Mafia stond, is overleden is nog onduidelijk. Dunigan stierf in Memphis, heeft een woordvoerder bevestigd tegenover hiphopsite Hiphopdx.com.

De overgebleven leden van Three 6 Mafia stonden op social media stil bij het overlijden van Dunigan. "Rust in vrede Lord Infamous", twitterde Juicy J. "Ik zal de shows die we samen hebben verzorgd nooit vergeten. Mijn hart ligt aan diggelen", schreef Gangsta Boo.

Dunigan werd volgens muziekzender MTV in 2010 getroffen door een hartaanval en beroerte. Of die gezondheidsproblemen een rol hebben gespeeld bij zijn dood, is niet bekend. "We proberen nog te achterhalen hoe hij is gestorven", liet een woordvoerder weten aan Hiphopdx.com.

Three 6 Mafia werd in de jaren negentig opgericht in Memphis. De rapgroep scoorde internationaal hits als Stay Fly en Lolli Lolli (Pop That Body). In 2006 kreeg Three 6 Mafia een Oscar voor het nummer It's Hard Out Here for a Pimp, dat te horen was in de film Hustle and Flow. Tiësto werkte in 2009 samen met Three 6 Media voor het nummer Feel It.