Van Persie herstelt voorspoedig van dijbeenblessure

Frank (franklop)

Robin van Persie herstelt goed van zijn dijbeenblessure. "Robin maakt vorderingen, hij komt eraan en hij voelt zich best goed", zegt trainer David Moyes zondag op de website van Manchester United. Het competitieduel tegen Hull City op tweede kerstdag komt volgens de Schot echter waarschijnlijk nog te vroeg voor de spits.

"Hij had bij Arsenal een soortgelijke dijbeenblessure, dus het is iets waarover we zekerheid moeten hebben voordat hij terugkeert", stelt Moyes. "Het zou niet goed zijn als het nog een keer gebeurd, dus we gaan proberen het rustig aan te doen." Wellicht kan Van Persie op nieuwjaarsdag tegen Tottenham Hotspur terugkeren op het veld.

Moyes kreeg de nodige kritiek te verwerken nadat hij Van Persie, die eerder in het seizoen kampte met blessures aan zijn teen en lies, bij zijn rentree op 7 december tegen Newcastle United meteen negentig minuten had laten spelen. Drie dagen later raakte de Oranje-international geblesseerd aan zijn dijbeen in het Champions League-duel tegen Shakhtar Donetsk.