Sterrenkok neemt afscheid

anoniem_22072019025900

Topkok Sergio Herman heeft zaterdagavond voor de laatste keer gekookt in het voormalige driesterrenrestaurant Oud Sluis. In een afscheidsbrief bedankt hij zondag alle mensen die aan het succes van de zaak in het Zeeuwse Sluis hebben meegewerkt.

"Power en drive heb ik altijd zelf gehad. Maar je hebt ook mensen nodig die je steunen, mensen door wie je kunt groeien, die voor je knokken en in je geloven - ook op de momenten dat je dat zelf even niet doet", schrijft Herman. Hij zegt dat hij soms 'zeer diep' is gegaan voor zijn zaak. "Te diep misschien."

Herman maakte in juni bekend Oud Sluis te sluiten. Naar eigen zeggen zat hij bij het restaurant 'letterlijk en figuurlijk' aan zijn plafond en kon hij niet hoger pieken. Herman gaat zich nu richten op zijn andere restaurant Pure C in Cadzand en La Chapelle in Antwerpen.

Oud Sluis werd vanwege de aangekondigde sluiting niet meer beoordeeld voor de Michelingids van 2014. Het restaurant had sinds 2006 drie sterren. In de afgelopen jaren werd het bovendien negen keer uitgeroepen tot beste restaurant van Nederland door restaurantgids Lekker.