[PDC WK] Burnett wint van Hamilton, Huybrechts uitgeschakeld

Boris (borisz)

Richie Burnett, Robert Thornton en Ian White hebben zich allemaal geplaatst voor de derde ronde op het wereldkampioenschap darts van de PDC. Burnett was te sterk voor Andy Hamilton. The Thorn won eenvoudig van Beau Anderson en Ian White schakelde Belgische hoop Kim Huybrechts uit. 

Andy Hamilton (5) - Richie Burnett (28)*
Andy Hamilton, de nummer vijf van de wereld, heeft de kerst niet gehaald. Richie Burnett was met 1-4 te sterk voor The Hammer. Hamilton werd niet weggespeeld, maar op de beslissende momenten viel het kwartje niet zijn kant op. De setstanden waren 0-3, 3-1, 2-3, 1-3 en 2-3.

Robert Thornton (9)* - Beau Anderson
Robert Thornton gunde Beau Anderson slechts twee keer een leg. De partij werd met 4-0 (3-1, 3-0, 3-1 en 3-0) gewonnen door The Thorn. Anderson won in de eerste ronde nog verrassend van Colin Lloyd.

Kim Huybrechts (12) - Ian White (21)*
Kim Huybrechts is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de achtste finales van het WK. De 28-jarige Antwerpenaar verloor in de tweede ronde met 3-4 van Ian White.

Huybrechts keek na drie sets tegen een 0-3 achterstand aan, maar wist er toch nog een beslissende zevende set uit te slepen. White maakte het in die set alsnog af. Met gemiddelden van 98,94 en 98,39 voor respectievelijk Huybrechts en White kende de partij een goed niveau.