Kabinet langzaam populairder

anoniem_22072019025900

Het aantal kiezers dat hoopt dat het kabinet tot de volgende verkiezingen in 2017 blijft zitten groeit. Zo'n 37 procent staat nu achter het kabinet, tegenover 29 procent in september. Dat blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond. Ook qua zetels staan coalitiepartijen VVD en PvdA er beter voor. Gezamenlijk boeken ze deze week drie zetels winst.

Overigens denkt bijna een derde van de kiezers dat het kabinet ergens in 2014 valt, 23 procent denkt dat dat een jaar later gebeurt. Opvallend genoeg hebben D66-aanhangers meer vertrouwen in het kabinet dan PvdA'ers. Zo hoopt 58 procent van de ondervraagden die op D66 stemt dat het kabinet de rit uitzit. Bij de PvdA is dat ongeveer de helft.

De kiezers zijn verder weinig enthousiast over het woonakkoord dat afgelopen week werd gesloten. De grootste groep, 44 procent, had liever gewild dat de Eerste Kamer het akkoord had afgewezen. Ook het pensioenakkoord kan op weinig steun rekenen. Ruim 41 procent beoordeelt het negatief.

In de peiling staat de VVD nu op 22 zetels, twee meer dan vorige week. De PvdA stijgt naar veertien zetels. De PVV blijft ondanks een verlies van twee de grootste partij met 27 zetels.