[PL] Manchester City houdt druk op Liverpool

Boris (borisz)

Manchester City heeft zaterdag met 4-2 gewonnen bij Fulham. De Citizens blijven daardoor druk houden op koploper Liverpool. Het verschil bedraagt slechts een punt. Yaya Touré en Vincent Kompany zetten City op 2-0, maar na rust brachten Kieran Richardson en een eigen doelpunt van Kompany de ploeg van trainer René Meulensteen weer langszij. Jesus Navas en James Milner bezorgden City alsnog de zege.

Manchester United won met 3-1 van West Ham United. Op Old Trafford waren Danny Welbeck en Adnan Januzaj de mannen die voor rust de marge op twee goals brachten. Ashley Young deed daar in de tweede helft nog een schepje bovenop, maar Carlton Cole bracht het verschil weer terug tot twee goals. Alexander Büttner viel in de slotfase in bij Manchester.

Newcastle United, met Tim Krul en Vurnon Anita in de basis, won met 3-0 van Crystal Palace. Yohan Cabaye opende de score en door een eigen doelpunt van Daniel Gabbidon was het bij rust 2-0 voor de Magpies. Hatem Ben Arfa benutte vlak voor tijd een strafschop en bepaalde zo de eindstand.

Leroy Fer kon met Norwich City niet winnen van Sunderland. Op bezoek in het Stadium of Light haalde Norwich wel een punt: 0-0. Stoke City was met 2-1 het bezoekende Aston Villa de baas. Erik Pieters stond bij Stoke de hele wedstrijd in het veld, bij Villa viel Leandro Bacuna de laatste tien minuten in. west Bromwich Albion en Hull City speelden met 1-1 gelijk.