[Bundesliga] Leverkusen haakt af in titelstrijd

Rosario

In de strijd om de titel in Duitsland lijkt Bayer Leverkusen de aansluiting met Bayern München te zijn kwijtgeraakt. Bayer stond sinds de thuisnederlaag tegen Eintracht Frankfurt van afgelopen week al zeven punten achter op de koploper, en verloor ook vandaag met 1-0, ditmaal uit bij Werder Bremen.

Eerder al verloor Borussia Dortmund München uit het zicht, en de Schwarzgelben kregen vandaag nog een tegenslag te verwerken door een verlies thuis tegen Hertha BSC. De ploeg van Jürgen Klopp gaf een vroege 1-0 voorsprong nog in de eerste helft uit handen, en wist die niet meer om te buigen; het bleef 1-2.

Bayern München speelt deze speelronde zelf niet. De Beieren zijn in Marokko voor het WK voor clubteams, waar het vanavond de finale speelt tegen Raja Casablanca. Bij de inhaalwedstrijd kan de titelverdediger tien punten voorsprong pakken op Leverkusen en maar liefst zeventien punten op Dortmund.

Bert van Marwijk stond vandaag thuis met lege handen. De Nederlandse trainer zag zijn ploeg, Hamburger SV, met tien man in de laatste minuut verliezen van Mainz. Rafael van der Vaart scoorde nog wel voor de Hamburgers.

Alle uitslagen van de Bundesliga van vanmiddag:
Borussia Dortmund - Hertha BSC 1-2
Werder Bremen - Bayer Leverkusen 1-0
SC Freiburg - Hannover 96 2-1
Hamburger SV - FSV Mainz 05 2-3
Eintracht Braunschweig - 1899 Hoffenheim 1-0