Moan wint noordse combinatie Schonach

heywoodu

Magnus Moan heeft de noordse combinatie in Schonach gewonnen. Het was de eerste keer in ruim een jaar dat de ervaren Noor een wedstrijd in de World Cup wist te winnen.

Na het schansspringen was de leiding weinig verrassend voor Håvard Klemetsen. De Noor, die bekend staat als één van de beste springers in het veld, was iets beter dan de jonge Duitser Tobias Haug en diens landgenoot Eric Frenzel. Zoals gewoonlijk was de Noor Mikko Kokslien tijdens het langlaufen de snelste. Hij was tijdens het schansspringen echter slechts 38e geworden en kon geen aansluiting vinden met de kopgroep. Kokslien werd uiteindelijk achtste.

De kopgroep werd gevormd door de Noren Klemetsen, Moan en Jan Schmid met Frenzel en Akito Watabe uit Japan. Kort voor de finish ging Moan in de aanval. Aanvankelijk konden zijn landgenoten volgen, maar kort voor de finish moesten ze Moan laten gaan. Klemetsen kon de tweede plaats nog net vasthouden, Schmid werd op de streep geklopt door Watabe. Frenzel blijft na vijf wedstrijden nog altijd oppermachtig in de strijd om de World Cup.