"Psychologische oorlogsvoering van Ajax"

Maarten (rubbereend)

Ajax-trainer Frank de Boer liet deze week doorschemeren geïnteresseerd te zijn in Roda JC-aanvaller Guus Hupperts. Volgens de Limburgers is dat psychologische oorlogsvoering. Zondag staat Ajax tegenover Roda JC.

"Zijn naam is al een paar keer de revue gepasseerd. Een interessante speler, die vaak scoort en die wij volgen", zei De Boer. "Als je kijkt wie op dit moment de beste rechtsbuitens van de Eredivisie zijn, dan kom je al snel bij hem uit. Wij denken serieus over hem na, ja."

Roda JC-directeur Marcel van den Bunder denkt dat De Boer de interesse bewust openbaart vlak voor het onderlinge treffen. Volgens hem is Ajax welkom om te onderhandelen met Hupperts, die een aflopend contract heeft.

"Maar na 1 januari", benadrukt de algemeen directeur van Roda JC in het Algemeen Dagblad. "We hebben nu niets gehoord. Ik ga er nu vanuit dat dit dan ook een staaltje van psychologische oorlogsvoering is voor de wedstrijd van zondag. Als ze een en ander willen bespreken, dan horen we dat wel."

Naast Hupperts is Ajax ook geïnteresseerd in onder meer Ola John, maar de buitenspeler mag nog niet vertrekken bij Benfica en vertrekt zelf liever naar de Duitse of de Engelse competitie.