Skiester Kaufmann-Abderhalden wint tumultueuze wedstrijd

heywoodu

In Val d'Isère heeft Marianne Kaufmann-Abderhalden haar eerste overwinning in de World Cup geboekt. Tijdens een door valpartijen gekenmerkte wedstrijd troefde ze Tina Maze af op de afdaling.

Kaufmann-Abderhalden was de eerste van de kanshebbers die naar beneden mocht. Vooral op het eerste en het laatste deel was ze erg snel, terwijl ze op het technische middenstuk wat tijd liet liggen. Wel was het op dat moment ruim genoeg voor de eerste plaats. Vervolgens was het de beurt aan de Française Marie Marchand-Arvier. Zij was snel, maar maakte een fout waardoor ze hard onderuit ging. Na een lange pauze werd ze met een mitella om haar schouder naar beneden gebracht.

Kort daarop ging Stacey Cook van start. De Amerikaanse was slechts enkele honderden langzamer dan Kaufmann-Abderhalden, tot ze weg gleed en met bijna honderd kilometer per uur in de vangnetten terecht kwam. De val zag er ernstiger uit dan het was, al snel stond Cook weer op de benen.

Nadat Maze de tweede tijd had neergezet was het de beurt aan Lindsey Vonn. De van een zware knieblessure herstelde Amerikaanse was halverwege toen ze een foutje maakte en uit de race lag. Hoewel ze niet viel greep ze direct naar haar knie. Na afloop zei Vonn tegenover diverse media dat ze enkele weken rust gaat nemen en nog steeds de Olympische Spelen in Sochi als hoofddoel heeft.

Voor Kaufmann-Abderhalden was het de eerste overwinning uit haar carrière. Eerder haalde ze al wel twee keer het podium in de World Cup. De derde plek was voor Cornelia Hütter uit Oostenrijk, die daarmee voor het eerst op het hoogste niveau het podium mocht betreden.