Koeman tegen Zwolle op de bank bij Feyenoord

Olga Kroeders

Ronald Koeman zit tijdens het competitieduel tegen PEC Zwolle gewoon weer op de bank bij Feyenoord. De trainer ontbrak woensdag bij het bekerduel met Heracles Almelo vanwege het overlijden van zijn vader Martin. Feyenoord en Zwolle treffen elkaar zaterdagavond in de Kuip.

"Ik ga proberen om mezelf te zijn", zei de 50-jarige Koeman vrijdag op de website van de Rotterdammers. "Mijn vader had ook niet anders gewild dan dat ik met het voetbal bezig zou zijn." Supporters van Feyenoord hebben aangekondigd de familie Koeman een hart onder de riem te steken met een sfeeractie in de twaalfde minuut.

"Een prachtig initiatief", aldus Koeman. "Natuurlijk doet me dat iets, zoals ook het eerbetoon van FC Groningen indrukwekkend was. Ik ben dankbaar voor de steun. De naam Koeman betekent iets in de voetbalwereld, daar is mijn vader de grondlegger van geweest. Mijn vader hield niet van te veel poespas, maar hier zou hij trots op zijn geweest."

Koeman liet nogmaals weten teleurgesteld te zijn over het aanbod van Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB. Hij mocht als assistent van beoogd bondscoach Guus Hiddink gaan fungeren om na twee jaar het stokje over te nemen. "Dat heeft me geraakt, omdat ik vind dat ik capabel genoeg ben om het alleen te doen. Ik vind: graag of niet."