Hiddink: "Ik leen me nooit voor spelletjes"

Maarten (rubbereend)

Guus Hiddink herkent zich niet in de verhalen dat hij doelbewust Ronald Koeman buitenspel heeft willen zetten als kandidaat voor het bondscoachschap van Oranje. De Feyenoord-trainer kreeg uiteindelijk een aanbod als assistent-bondscoach van de KNVB.

Daar reageerde Koeman kwaad op. Hij zag zichzelf als bondscoach en wees het voorstel van de voetbalbond dan ook direct af. Hiddink ontkent dat er sprake is van een vooropgezet plan. "De KNVB is hierin leidend. Als die in mij een geschikte bondscoach ziet voor de komende twee jaar, is dat hun keus en hun verantwoordelijkheid. En ik leen me nooit voor spelletjes en speel ze ook niet", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Overigens is de relatie tussen Hiddink en Koeman niet bekoeld. "Hij verwijt mij niets, er is niets tussen ons en daar ben ik zeer blij om. Ik ken die jongen al zo lang, heb hem hoog zitten als mens en als trainer, heb hem zelf als assistent naar Oranje gehaald en heb er mede voor gezorgd dat hij en jongens als Gullit, Rijkaard, Neeskens en Krol een versnelde trainerscursus konden volgen. "

"En hem zou ik van het podium willen duwen? Wie verzint zoiets belachelijks. Een serie interviewtjes, columnpjes en andere teksten om je eigen weg te bereiden?", aldus Hiddink.