Vermeer denkt in de winterstop na over toekomst

Boris (borisz)

Kenneth Vermeer kreeg in de bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels weer eens de voorkeur boven Jasper Cillessen. Omdat hij reservedoelman is bij Ajax, speelt hij in principe alleen in de KNVB beker. "Het was weer een poosje geleden. Van elke wedstrijd die ik mag keepen geniet ik", zei Vermeer na de 0-3-zege op de Westmaat tegen AT5.

Trainer Frank de Boer sprak na afloop de hoop uit dat de doelman bij Ajax wil blijven. "Het is heel belangrijk om twee goede doelmannen te hebben. Ik hoop dat Kenneth blijft, al moet je ook realistisch blijven als er een heel mooie club voor hem komt. Maar ik ben blij met Vermeer. Van mij hoeft hij zeker niet weg."

Vermeer liet zich zelf nog niet over zijn toekomst uit. "Ik heb nog niet met mijn zaakwaarnemer gesproken, dat komt nog wel. We hebben eerst Roda-uit, daarna gaan we even zitten", aldus de goalie. "Natuurlijk wil je spelen. Als dat niet bij Ajax is, moet je verder kijken. Maar nu speelt er niks. Ik heb er nog niet met mijn zaakwaarnemer over gesproken. Het is afwachten."

Vermeer werd na de 4-0-nederlaag bij PSV gepasseerd door De Boer. Hij keepte dit seizoen daardoor slechts zeven competitiewedstrijden, waarvan er maar drie gewonnen werden.