Moordverdachte Wiels achter nog twee moorden

Redactie

Verdachte Elvis K., alias 'Monster', heeft de trekker overgehaald en de Curaçaose politicus Helmin Wiels vermoord. Dat stelt het Openbaar Ministerie. De populaire politicus werd op 5 mei neergeschoten op het strand van Marie Pampoen, even ten zuidoosten van Willemstad.

Woensdag was de eerste regiezitting in de zaak 'Magnus', waarbij vier verdachten terechtstaan voor de moord op Wiels. Magnus was de middelste naam van Wiels.

Het politieonderzoek tegen K. is afgerond. Volgens officier van justitie Gert Rip is het bewijs wettig en overtuigend. K. zou drie getuigen hebben laten weten dat hij de schutter was.

Het OM stelt verder dat verdachte Burney 'Nini' F. samen met Luigi F., alias 'Pretu', de moord technisch heeft voorbereid. Pretu pleegde in september zelfmoord in zijn cel. Nini, die in de wijk Koraal Specht de 'godfather' wordt genoemd, zou de opdrachtgever kennen en ook het geld hebben gekregen om de moord voor te bereiden.

In totaal zou er vijf ton zijn verdeeld: honderdduizend gulden voor de schutter, en de overige vier ton voor Nini en Pretu.

Raul M., alias Bolle, zou de auto hebben bestuurd waarmee de moord is gepleegd. Hij werd twee weken later vermoord teruggevonden aan de noordkant van Curaçao. De 28-jarige verdachte Carlos P. die dinsdag ook terechtstond, zat in die auto, aldus de officier van justitie. De 24-jarige verdachte Dangelo D. zou de auto hebben geleverd hebben.

Op de advocaat van K. na vroegen alle raadsmannen om schorsing of opheffing van de voorlopige hechtenis van de verdachten. Daar doet de rechter later dinsdag uitspraak over.

De inhoudelijke behandeling van de zaak is op 21, 22 en 23 mei.