Cambuur zet Brands uit de selectie

Olga Kroeders

SC Cambuur houdt Kevin Brands ook de laatste wedstrijd tot de winterstop uit de selectie. De Friese club laat woensdag weten niet te spreken te zijn over de discipline van de middenvelder nadat die vorige maand zijn basisplaats verloor. De club en speler gaan na de wedstrijd van zaterdag tegen NAC Breda in gesprek over de situatie.

Nadat Brands geen speelminuten kreeg in de wedstrijd van 7 december tegen RKC Waalwijk, meldde de middenvelder zich ziek, waardoor hij ook de wedstrijd tegen Ajax miste. Brands kreeg te horen dat hij zich voorlopig niet op de club hoefde te melden. "Aangezien Cambuur de volle focus wenst van een ieder op de training, is in goed overleg besloten Kevin tot de winterstop uit de selectie te houden", laat de club weten in een verklaring.

De 25-jarige zoon van de technisch directeur van PSV, Marcel Brands, staat onder contract bij Willem II en speelt dit seizoen op huurbasis voor Cambuur. Hij kwam dit seizoen tot dusver elf wedstrijden in actie voor de club uit Leeuwarden. Daarin wist hij niet tot scoren te komen.