Venlonaar in Brussel opgepakt voor moord

Redactie

Een 24-jarige man uit Venlo is dinsdagavond op de luchthaven in Brussel opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 33-jarige plaatsgenote. Tegen hem was een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd, meldt de politie woensdag.

Het slachtoffer werd 14 oktober zwaargewond aangetroffen in haar woning. Ze overleed later in een ziekenhuis. De politie meldde eerder al uit te gaan van een misdrijf.

Vanwege de zaak is woensdag begonnen met sporenonderzoek in bosjes en een groenstrook langs de N270 in Venray en bij de afslag van de A73. Ook zijn dinsdag twee woningen in Venlo en Tegelen doorzocht. Maandag werd daarnaast begonnen met onderzoek in een visvijver in het Henri Dunantpark aan de Rode Kruislaan in Eindhoven. Woensdag is de politie gestopt met zoeken, maar of en wat er is gevonden is niet bekendgemaakt.

Nederland heeft de Belgische autoriteiten verzocht de man over te leveren. In het belang van het onderzoek wil de politie op dit moment verder niets kwijt over de zaak.