FOK! wat een weer... Af en toe zon

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen luitjes! De meeste neerslag valt de laatste week steeds in de nacht en vroege ochtend en vandaag is dat niet anders. De regenliefhebbers balen, want die slapen meestal in de nachtelijke uren. Ik dus ook. Een troost is dat de hoeveelheden niet zo groot zijn.

Maar laten we eerlijk zijn, de afgelopen nachten is er toch wel bijna 20 millimeter gevallen. Steeds een beetje, maar vele beetjes maken toch een redelijke som. Als we geluk hebben zien we vanmorgen bij het opstaan nog wat regen vallen. Dit trekt echter al vrij rap naar het oosten toe, dus in het westen moeten ze er vroeg bij zijn. Aan het begin van de middag klaart het vanuit hetzelfde westen weer op. Er kan dan nog wel een enkele bui vallen op de passage van een zwakke buienstoring. Later in de middag wordt het overwegend droog. De maxima liggen rond de 9 graden en de wind draait naar het zuidwesten toe en neemt af naar matig tot vrij krachtig.

Veel mensen willen inmiddels op de schaatsen gaan staan of een sneeuwpop maken, maar ik kan ze uit de droom helpen: winterweer is in de verste verte nog niet zichtbaar op de weerkaarten.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Rozen
In de tuin van D-tje bloeien er nog rozen. Die zullen stand houden, want het gaat beslist niet koud worden.