Twente wil Promes belonen met nieuw contract

Maarten (rubbereend)

Quincy Promes kan een verbeterd contract bij FC Twente tegemoet zien. De clubleiding wil de 21-jarige aanvaller belonen voor zijn goede prestaties. Promes heeft een sterke eerste seizoenshelft achter de rug onder trainer Michel Jansen.

Tot aan zijn blessure was de buitenspeler zeker van een basisplaats en was hij wekelijks belangrijk voor FC Twente. De club is dan ook meer dan tevreden over Promes en willen dat laten blijken door middel van een nieuw contract. De talentvolle aanvaller kan een nieuw en verbeterd contract tekenen dat hem tot medio 2017 in Enschede houdt. Het huidige contract van Promes loopt af in juni 2015.

De verbeterde aanbieding voor Promes komt niet uit de lucht vallen. Er zou ook belangstelling zijn vanuit het buitenland, waaronder clubs uit Rusland. Volgens voorzitter Joop Munsterman heeft dat er niets mee te maken. "Bij ons heeft zich geen club gemeld."

De clubleiding van Twente is van mening dat Promes een beter contract verdient dan waar hij nu aan vast zit. "Dat contract dateert uit de tijd dat Quincy bij ons nog jeugdspeler was en dat vonden we niet juist", aldus Munsterman tegenover Voetbal International. "Vandaar dat we hem een betere aanbieding hebben gedaan."

Promes droeg vorig seizoen nog het shirt van Go Ahead Eagles en was tot aan zijn knieblessure dé man in vorm bij de Tukkers. Hij was goed voor acht doelpunten en vier assists. In de wedstrijd tegen Roda JC raakte Promes geblesseerd na een botsing met doelman Filip Kurto. Verwacht wordt dat hij na de winterstop weer inzetbaar is.