Boëtius: "Meneer Koeman past bij Feyenoord"

Maarten (rubbereend)

Feyenoord weet nog altijd niet wie volgend seizoen de hoofdtrainer is in Rotterdam. Jean-Paul Boëtius hoopt dat Ronald Koeman gewoon aanblijft. Koeman gaat in de winterstop met de clubleiding van Feyenoord over zijn toekomst praten.

De coach stond op het lijstje van de KNVB om na het WK bondscoach te worden, maar het lijkt erop dat Guus Hiddink die baan krijgt. Boëtius vindt het echter geen probleem als de 50-jarige trainer gewoon in De Kuip blijft.

"Meneer Koeman is een fantastische man om mee te werken. Hij weet precies wat iedere jonge speler nodig heeft om zich te ontwikkelen naar het hoogste niveau. Ja, hij prikkelt spelers. Maar hij is elke dag bezig om ons beter te maken", vertelt de buitenspeler in De Telegraaf.

"Ik speel al vanaf mijn jeugd bij deze club en ben via de opleiding hier doorgebroken. Ik vind deze trainer helemaal in het Feyenoord-plaatje passen. Hij is gewoon fantastisch en heeft aanzien in de groep en bij de buitenwacht", gaat Boëtius verder.

Het jonge talent vindt niet dat Koeman eerder dit seizoen te hard was voor de spelers. "Er zijn veel trainers die harder zijn dan meneer Koeman. Dat harde hoort er in het vak van profvoetballer af en toe toe bij. Spelers van Feyenoord hoef je niet in de watten te leggen. Mij inspireert hij alleen maar."

Onder leiding van Koeman wist Feyenoord de laatste jaren nog niet door te dringen tot de groepsfase van de Champions League of Europa League. Woensdagavond kan de ploeg een stap dichterbij komen tegen Heracles Almelo (achtste finale KNVB Beker). "We hebben begin dit jaar allemaal de wens uitgesproken om met dit elftal hoge ogen te gooien."

"Daarbij wordt de beker als een grote prijs gezien. Als we daarmee in één keer Europees voetbal kunnen krijgen, is dat geweldig. Daar wil deze groep zich toch een keer laten zien", besluit Boëtius.