[NBA] Portland en Oklahoma City winnen weer

Frank (franklop)

Portland Trail Blazers en Oklahoma City Thunder blijven de nummers een en twee in de Western Conference van de NBA. Lijstaanvoerder Portland won de uitwedstrijd tegen Cleveland Cavaliers met 119-116. Oklahoma City pakte de zevende zege op rij. In Denver werd met 105-93 van de Nuggets gewonnen.

Damian Lillard was de grote man bij de Trail Blazers, die hun vijfde overwinning op rij boekten. Naast het feit dat hij 36 punten scoorde, maakte hij in de allerlaatste seconde een driepunter om de wedstrijd in het voordeel van de basketballers uit Portland te beslissen. De Trail Blazers hebben nu 22 wedstrijden gewonnen en vier verloren.

Bij Oklahoma City Thunder was Kevin Durant topscorer met dertig punten. Oklahoma City behoudt met de overwinning zijn tweede plek in de Eastern Conference. De ploeg heeft twintig overwinningen en vier nederlagen.

Los Angeles Lakers wist een nipte overwinning te boeken op Memphis Grizzlies: 96-92. Kobe Bryant scoorde net als Pau Gasol 21 punten. De ploeg uit Los Angeles, zestienvoudig NBA-kampioen, is bezig aan een matig seizoen en staat elfde in de Western Conference. De Lakers wonnen twaalf partijen en verloren er dertien.

Overige uitslagen
Charlotte - Sacramento 95-87
Golden State - New Orleans 104-93