Liverpool in gesprek met zaakwaarnemer Suárez

Maarten (rubbereend)

Liverpool is met de zaakwaarnemer van Luis Suárez de onderhandelingen over een nieuw contract begonnen. Dat meldt de BBC. Directeur Ian Ayre is dinsdag teruggekeerd uit Spanje, waar hij een dag verbleef om te praten met Pere Guardiola.

De broer van Bayern-coach Pep Guardiola is de zaakwaarnemer van Suárez. Als de Uruguayaan een nieuw contract krijgt, wordt hij waarschijnlijk de best betaalde speler uit de clubgeschiedenis van Liverpool.

Voorlopig is het echter de vraag of Suárez wel voor enkele jaren wil bijtekenen. Zijn huidige verbintenis loopt in de zomer van 2016 af. Real Madrid heeft ondertussen nog steeds interesse in de oud-Ajacied, die afgelopen zomer kon rekenen op nadrukkelijke belangstelling van Arsenal.

Brendan Rodgers lijkt er alle vertrouwen in te hebben dat Suárez nog een tijdje voor The Reds speelt. "Hij is hier heel gelukkig. Luis voetbalt met een lach op zijn gezicht. Het hele profiel van deze club past precies bij hem en de fans houden van hem", aldus de Noord-Ierse manager.

Liverpool moet volgens de BBC mogelijk een weeksalaris van ruim 235.000 euro bieden om Suárez op Anfield te houden. Dat is ongeveer het dubbele van zijn huidige salaris. De relatie tussen Suárez en de clubleiding van Liverpool is inmiddels flink verbeterd, nadat hij afgelopen zomer nog mikte op een transfer naar een topclub die in de Champions League speelt.

Luis Suárez (26) liet de afgelopen weken zien hoe snel de voetbalwereld kan veranderen. In augustus trainde de spits vanwege zijn vertrekwens nog individueel en waren veel fans hem liever kwijt dan rijk. Nu is Suárez met zeventien goals in twaalf competitieduels echter de grote ster van de Premier League en lopen de fans weer met hem weg.