KNVB heeft nooit met Koeman over Oranje gesproken

DeLuna

Er is nooit door de KNVB gesproken met Ronald Koeman of zijn zaakwaarnemer over de functie van bondscoach bij het Nederlands elftal. Dat laat de directeur van betaald voetbal, Bert van Oostveen, vandaag weten op de site van de nationale voetbalbond. 

Van Oostveen ergert zich aan de suggestie in de media dat de KNVB de verkeerde verwachtingen had gewekt bij de trainer van Feyenoord. "De afgelopen dagen zie ik allerlei complottheorieën en feitelijke onjuistheden voorbij komen. De gesuggereerde theorieën vind ik bijzonder hinderlijk en verbazen mij ten zeerste. Laat ik helder zijn: het beeld zoals nu geschetst, is absoluut onjuist. De KNVB heeft nimmer het initiatief genomen met Koeman of zijn zaakwaarnemer over een eventueel bondscoachschap te praten. Voor de komende periode focussen wij ons op het aanstellen van de nieuwe bondscoach en staf. Daar wil ik het tot het moment van presenteren bij laten."

Koeman reageerde afgelopen zondag geïrriteerd op de berichten dat Guus Hiddink aangewezen zou zijn door de KNVB als opvolger van Louis van Gaal, die na het WK zal opstappen bij Oranje. "Daarover kan en heb ik genoeg te zeggen, maar nu nog even niet", zei de trainer van Feyenoord. "Ik vind dit geen gepast moment. Ook mijn focus moet nog op de komende wedstrijden met Feyenoord liggen. Daarna beginnen lekker de feestdagen en zal ik ongetwijfeld een keer goed zeggen wat ik ervan vind. Maar je krijgt in het leven nu eenmaal niet altijd wat je graag zou willen."

Van Oostveen wil niet bevestigen dat Guus Hiddink de opvolger zou zijn van de huidige bondscoach. "De KNVB is op dit moment niet in de positie om inhoudelijk te reageren. We bewandelen de koninklijke route en zullen in dit traject de gepaste zorgvuldigheid in acht nemen. De nieuwe bondscoach en staf worden gepresenteerd zodra het plaatje compleet is, net zoals wij dit de afgelopen jaren gedaan hebben."