Verbruggen: "Armstrong verkondigt totale bullshit"

DeLuna

Hein Verbruggen heeft fel gereageerd op de beschuldigingen van Lance Armstrong aan zijn adres. De oud-voorzitter van de UCI vindt dat Armstrong alleen maar uit is op geld en heeft geen behoefte om het ware verhaal te vertellen.

De verhalen die rondgaan over corruptie lijken te gaan over één incident tijdens de Tour de France van 1999. Armstrong zou toen positief hebben getest, waarna Verbruggen die test heeft laten verdwijnen. Verbruggen zegt zelf dat dit volslagen onzin is. 

"Je zal nooit, nóóit een verhaal vinden over een doofpotaffaire binnen de UCI", meldt Verbruggen tegenover The Telegraph. "Er is nooit iemand omgekocht, wat men ook zegt. Het is bullshit. Niks meer. Ik heb nog nooit een gesprek met iemand gehad, waarin ik heb gezegd dat er iets opgelost moest worden. Ik zie het als een nieuwe industrie, de Lance Armstrong-industrie. Ze maken er nu zelfs films over, het hoort er allemaal bij. Iedereen heeft zijn eigen interesses en die interesses hebben niets te maken met de waarheid."

"Lance Armstrong heeft zijn eigen agenda en die gaat alleen over zijn eigen hachje. Hij wil zijn straffen laten reduceren, of is op zoek naar geld. En meestal gaat het om geld bij Lance. Mijn interesse ligt enkel bij de waarheid. Ik zal het Armstrong nooit vergeven, hij heeft mij een hoop ellende bezorgd."