Nieuwe bondscoach in januari bekend

Frank (franklop)

De KNVB maakt waarschijnlijk volgende maand bekend wie de nieuwe bondscoach wordt van het Nederlands elftal. Dat heeft directeur betaald voetbal van de KNVB Bert van Oostveen woensdag laten weten. Algemeen wordt aangenomen dat Guus Hiddink na het WK de vertrekkende Louis van Gaal zal opvolgen.

Ronald Koeman hoeft definitief niet te rekenen op een aanstelling als bondscoach. "De KNVB heeft nimmer het initiatief genomen om met Koeman of zijn zaakwaarnemer over een eventueel bondscoachschap te praten", zegt Van Oostveen. "Voor de komende periode focussen wij ons op het aanstellen van de nieuwe bondscoach. Daar wil ik het tot op het moment van presenteren bij laten."

Koeman, die er geen geheim van maakte Van Gaal graag op te volgen, reageerde afgelopen weekeinde fel toen het onderwerp Oranje ter sprake kwam. Volgens Van Oostveen is de trainer van Feyenoord absoluut geen loer gedraaid. "De afgelopen dagen zie ik allerlei complottheorieën en feitelijke onjuistheden voorbijkomen in verschillende media. De theorieën vind ik bijzonder hinderlijk en verbazen mij ten zeerste."