Patch 2.1 is geen Fantasy meer

Pheno

Square Enix heeft na lang wachten eindelijk Patch 2.1 update voor Final Fantasy XIV: A Realm Reborn beschikbaar gesteld. Onder de naam A Realm Awoken biedt Patch 2.1 update veel nieuwe content, waaronder:

  • De Crystal Tower: Deze tot in de hemel reikende enorme monoliet, waarvan lang werd gedacht dat ze een legende was uit vervlogen tijden, is blootgelegd in de nasleep van de Calamity. Spelers die de mysteries van deze toren willen ontrafelen, moeten door het Labyrinth of the Ancients, een gevaarlijke doolhof die naar de ingang van de toren zelf leidt. Doorloop deze nieuwe dungeon met maximaal 24 spelers en strijd tegen de duistere krachten binnenin die zijn ontwaakt.
  • De Wolves’ Den: Deze PvP-arena, vernoemd naar een groep Roegadyn Sea Wolves die dit vreemde kroesvormige eiland voor de kust van Limsa Lominsa hebben ontdekt, zal binnenkort open worden gesteld voor alle Grand Companies van Eorzea, in de hoop dat de georganiseerde gevechten hier de verdediging van het rijk zullen versterken.
  • Behuizing: De Lavender Beds (Gridania), de Goblet (Ul’dah) en Mist (Limsa Lominsa) zijn de drie unieke woondistricten in elke stadstaat. Geniet en creëer een unieke uitvalsbasis waar je vrije gezellen zich thuis kunnen voelen. Koop een kavel land en ga bouwen, gebruikmakend van configureerbare woonaccessoires en decoraties/meubilair voor binnen en buiten.
  • Thornmarch: De Moogles proberen hun legendarische leider Good King Moggle Mog XII weer tot leven te brengen. Vormt de terugkeer van dit mythische wezen een bedreiging voor de Warriors of Light?
  • Beast Tribe Quests: Kom meer te weten over de beast tribes van Eorzea via deze dagelijkse quests.
  • Treasure Hunt: Zoek met maximaal vier spelers naar begraven schatten en geroofde goederen.
  • Aesthetician: Er is een nieuwe quest toegevoegd die je in staat stelt om vriendschap te sluiten met een zeer talentvolle estheticus. Als je de quest voltooit, kun je je kapsel, gezichtsverf en nog veel meer wijzigen.
  • Hildibrand, Agent of Enquiry: Nashu Mhakarraca, de trouwe assistent van Hildibrand, moet al haar deductieve krachten aanspreken om de vele mysteries te ontrafelen die Eorzea op de proef stellen. Ongebruikelijke zombie-activiteit in Ul’dah, zeg je? Dat klinkt als een zaak!
  • Pharos Sirius: Deze verlaten vuurtoren, die op opvallende wijze wordt doorboord door gecorrumpeerde kristallen, is tot domein verkozen door de sirene van Umbra. Om dit baken der beschaving opnieuw te laten schijnen, zullen avonturiers zich binnen moeten wagen, zodat ze de verleidster en haar legioen van ondode volgelingen kunnen verslaan.
  • Haukke Manor (Hard), Copperbell Mines (Hard): Nieuwe gevaren en formidabele tegenstanders wachten hen die deze dungeons opnieuw durven te bezoeken om zichzelf op de proef te stellen in de nieuwe moeilijke modus.
  • Duty Roulette: Via de Duty Roulette kunnen spelers willekeurig instanced dungeons, trials en guildhests spelen. Er zijn vier roulettecategorieën, die elk één keer per dag kunnen worden geselecteerd en waarmee avonturiers grote bonusbeloningen kunnen verdienen.
  • The Howling Eye (Extreme), The Navel (Extreme), The Bowl of Embers (Extreme): Nieuwe extreme gevechten tegen drie primals: Garuda, Titan en Ifrit.
  • The Minstrel’s Ballad: Ultima’s Bane: Stel jezelf nog eenmaal op de proef en vecht tegen het Ultima Weapon in de moeilijke modus van dit nieuwe eindgevecht.
  • Missies hoofdscenario: Waar licht is, is schaduw. De beast tribes volharden in hun pogingen om de primals op te roepen. De eens verslagen Garleaanse strijdkrachten komen opnieuw tevoorschijn met nieuwe oorlogsambities. En de onheilspellende Ascianen loeren vanuit de schaduw, terwijl hun aanwezigheid duistere krachten opwekt die reeds lang in vergetelheid zijn geraakt.
  • Terwijl nieuwe bedreigingen opdoemen, moeten de avonturiers nogmaals gehoor geven aan de roep van het Crystal.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn is verkrijgbaar voor PlayStation 3 en pc en in april 2014 voor PlayStation 4. Nieuwe accounts kunnen gebruikmaken van een gratis kennismakingsperiode van 30 dagen. Maandelijkse abonnementen zijn te verkrijgen vanaf € 10,99.