[PDC WK] Anderson verrast tegen Lloyd, Whitlock rekent af met Smith

Joost (Hoogstaande)


Op dag vijf van het PDC WK stonden er vijf wedstrijden op het programma. De Nederlandse darters hanteerden zich en zien we later in het toernooi terug.

Colin Lloyd (24) - Beau Anderson*

Beau Anderson heeft verrassend de tweede ronde gehaald. In een spannende wedstrijd was hij met 2-3 te sterk voor Lloyd. Anderson had veel kansen nodig om de wedstrijd te beslissen en Lloyd kwam een aantal keer goed terug. De wedstrijd had uiteindelijk een sudden death leg nodig. In deze leg nam Anderson direct een grote voorsprong en maakte hij het karwei af. Lloyd was voorafgaand aan de wedstrijd de grote favoriet maar was slordig in zijn spel.

Zoran Lerchbacher* - Ben Ward (v)

Deze qualifier wedstrijd was snel voorbij. Zoran Lerchbacher had weinig moeite met Ben Ward en won met 4-1 in legs. Ward begon goed aan de wedstrijd maar vergat de leg uit te gooien. Hij maakte de leg daarna nog wel gelijk maar het erstant van de wedstrijd was voor Lerchbacher. Hij finishte de wedstrijd met een knappe 138 finish. Lerchbacher moet door deze overwinning spelen in de eerste ronde tegen Michael van Gerwen.

Vincent van der Voort (30)* - Matt Clark

Vincent van der Voort heeft zich met moeite weten te plaatsen voor de tweede ronde. In een langzaam duel versloeg hij Matt Clark met 3-1.

Michael van Gerwen (2)* - Zoran Lerchbacher

Michael van Gerwen heeft zich makkelijk geplaatst voor de tweede ronde. Hij had geen kind aan qualifier Zoran Lerchbacher en won met 3-0.

Simon Whitlock (4)* - Ross Smith

Simon Whitlock rekende souverein af met Ross Smith. Smith, een opkomend talent, kon het niveau van Whithlock niet evenaren en liep constant tegen een achterstand aan.

De Australiër pakte de eerste set met 3-1 en de tweede set met 3-2. Het grote verschil in de wedstrijd was het finishen. Whitlock finishte ijzersterk en zorgde ervoor dat Ross niet aan de dubbels toekwam. Ross pakte knap een aantal hoge finishes, maar het mocht niet baten.

Whitlock bleef ook de derde set een hoog niveau hanteren en pakte met 3-1 de derde set en daarmee de wedstrijd.