Parzyzsek van De Graafschap naar Benfica

Redactie

Piotr Parzyszek verruilt De Graafschap voor Benfica aan het einde van dit seizoen. De spits zal in Lissabon een contract tot 2018 tekenen. Parzyszek is momenteel topscorer in de Jupiler League met zestien doelpunten uit 21 wedstrijden. Ook Aston Villa was geïnteresseerd in de Poolse spits.

Eerder deze maand meldde Benfica zich officieel bij De Graafschap. Al snel werd duidelijk dat Parzyszek positief stond tegenover een transfer. De 20-jarige spits is in Doetinchem bezig aan zijn tweede seizoen.

"Dit is een geweldige transfer, voor zowel Piotr als voor De Graafschap", aldus technisch manager Roland Vroomans van De Graafschap in gesprek met Voetbal International. "We zijn ook verheugd dat hij het lopende seizoen gewoon bij ons afmaakt, waardoor we na de winterstop nog veel plezier aan hem kunnen beleven."

Dinsdag reist Parzyszek af naar Lissabon. Hij zal daar met de clubleiding spreken, medische testen ondergaan en na een rondleiding kan hij een contract tekenen tot 2018. Zijn contract bij De Graafschap loopt af in 2016. De transfersom die Benfica aan de club uit de Jupiler League betaalt is niet bekend.