Aanstelling Hiddink kwestie van tijd

Maarten (rubbereend)

Het is een kwestie van tijd voordat Guus Hiddink wordt aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij is de enige overgebleven kandidaat. In januari, als hij terugkeert van zijn reis in Afrika, ontvangt hij een contractvoorstel van de KNVB.

"Ik denk nu al na over de invulling", laat Hiddink aan het Algemeen Dagblad weten. Hij zal vermoedelijk voor twee jaar tekenen. De voetbalbond wil bij monde van directeur betaald voetbal Bert van Oostveen nog niets bevestigen. "Ik bevestig niks en ontken niks. Dat doet de KNVB nooit in een kwestie als deze. Iedereen moet de feiten afwachten. Wij melden ons pas als er een opvolger voor Louis van Gaal is."

Hiddink bevestigt dat er contact is geweest met de KNVB. Volgens het AD is er twee keer gesproken. In januari wordt er over concrete voorstellen gesproken. Dan is Hiddink terug uit Afrika. "Daarna ga ik ook nog naar Zuid- en Noord-Korea. Maar die reis stel ik even uit. Ik bereid me voor op een nadere invulling van het contract met de KNVB. Dan heb je het over de technische staf en dergelijke."

Duidelijk is dat Ronald Koeman in ieder geval geen bondscoach van Oranje wordt. Hij is nog wel in beeld als toekomstig bondscoach. In 2016 zou hij weer in aanmerking kunnen komen.