Bobsleeër Van Calker eindelijk naar OS

heywoodu

Bobsleeër Edwin van Calker heeft zich in Lake Placid eindelijk geplaatst voor de Olympische Spelen. In de viermansbob werd een plek bij de beste acht gevraagd. Na twee nipt mislukte pogingen lukte het in Lake Placid dan eindelijk wel, hij hield 0,01 seconde voorsprong over op de negende plaats.

In de eerste run ging het al erg goed voor Van Calker. Samen met remmers Arno Klaasen, Sybren Jansma en Jeroen Piek kwam hij tot een knappe achtste tijd. Het zat echter bijzonder dicht op elkaar, een tiende van een seconde sneller en de Nederlander had op plek vier gestaan. Van achter leek het gevaar vooral te komen van de Let Oskars Melbardis en de Rus Alexsandr Zubkov. 

In de tweede afdaling maakte Van Calker halverwege een foutje, wat hem teveel tijd kostte ten opzichte van Melbardis. Het was uiteindelijk Nikita Zakharov uit Rusland die teveel inleverde en achter Van Calker terecht kwam. Hierdoor was de Nederlander zeker van een plek bij de beste acht, en dus een ticket naar Sochi. In de vorige twee wedstrijden werd Van Calker tiende, op 0,05 seconden van de achtste plek. Dit keer was de marge nog kleiner, maar was het 0,01 seconde in zijn voordeel. De wedstrijd werd gewonnen door de Amerikaan Steven Holcomb, die daarmee tot nu toe alle wedstrijden van het seizoen heeft gewonnen.