R. Koeman: "Nu niet het gepaste moment"

Olga Kroeders

Ronald Koeman wilde na de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Groningen (1-0 winst) niet ingaan op de mogelijke aanstelling van Guus Hiddink als bondscoach van Oranje.

Feyenoord won zondag in eigen huis dankzij een doelpunt van Graziano Pellè. Na de overwinning werd Koeman niet alleen gevraagd naar een analyse van de wedstrijd. De aanwezige media probeerden ook een reactie van de trainer te krijgen op de berichten rond Hiddink. De ervaren oefenmeester zou een principe-akkoord hebben met de KNVB om bondscoach Louis van Gaal op te volgen na het WK in Brazilië volgend jaar zomer.

Koeman (50) leek lange tijd een belangrijke kandidaat om bondscoach van Oranje te worden, maar de KNVB sprak uiteindelijk alleen met Hiddink (67). De Achterhoeker was tussen 1994 en 1998 ook al bondscoach van het Nederlands elftal. Op het WK in 1998 was Koeman nog assistent van Hiddink. Ze leidden Oranje naar de halve finale in Frankrijk. Brazilië bleek na strafschoppen te sterk.

De huidige trainer van Feyenoord stak niet onder stoelen of banken dat hij graag bondscoach wilde worden. Dat de KNVB met Hiddink in zee lijkt te gaan, lijkt een behoorlijke tegenvaller voor Koeman. De oud-international wacht alleen nog met het geven van zijn mening. Na de winst op Groningen wilde de trainer van de Rotterdamse club niet de focus op zichzelf leggen.

"Ik vind het nu niet het gepaste moment om daar wat over te zeggen. Na de Kerst ga ik zeggen wat ik ervan vind", zei Koeman tegen RTV Rijnmond. De coach ging vervolgens in op vragen over de wedstrijd. "Ik ben niet ontevreden over het spel, want je hebt ook met een tegenstander te maken. Ze hebben het ons heel moeilijk gemaakt, vanaf het eerste moment al. Het was heel moeizaam, maar we hebben er alles aan gedaan om te winnen. Daarom ben ik niet teleurgesteld."